Att Blogga......

Det här med att blogga......länge länge sa jag att det kan man ju inte hålla på med, har ju ett liv utanför datorn....och nu är jag här ändå ;-)
Jag kommer att skriva om jakt, hundar, hästar, får, livet på landet och renoveringen av en gård byggd någon gång i slutet på förrförra seklet, förmodligen inte regelbundet men med en förhoppning att det ska vara läsvärt.....vi har nog alla en liten exhibitionist som sitter på axeln och viskar......visa....berätta.......så Välkommen till min blogg ;-)
/Bente

16 aug. 2012

Nya hästar eller himla länge sen jag var här

Nå när jag sa att jag skulle blogga om än oregelbundet tänkte jag väl inte vänta nästan ettochetthalvt år mellan inläggen men så blev det nu!
Snabba drag om vad som hänt sen sist:

*Akashi frisk och tål bete fast han haft fång


Bellman

*På semestern hittade jag en nordisvallak , Bellman,
   varken inkörd eller inriden och med en gammal skada i ryggen, som kom med hem


Bellman f:2007 eVåd 1908 uBell

*1oktober till 31mars tjänstledig!!!!

*Var på skogskörningsdagar i Rude Närkesberg i oktober och lärde mej lite om att dra timmer med häst, Bellmans inkörning går lånsamt framåt! Där träffade jag Mally, en liten nordisdam på två år , föll handlöst men insåg att jag nog inte skulle ha fler hästar just nu.

*Jobbar med huset en del och med hästarna under vintern och i slutet på februarí säger jag upp mej och blir egen på riktigt!


*Under vårvintern känner jag att jag nog behöver en bra inkörd häst som kan visa mej vägen genom Bellmans inkörning så jag letar och hittar Lilly 4år efter Moklompen Samma storlek som Bellman och svart hon med! Vilket par!!
Lilly och Bellman, svårt att se vem som är vem...


Lilly f:2008 e Moklompen u Loretta
och förre ägaren Carina Birkensköld

*Tankarna på Mally hade inte riktigt släppt så jag åkte ner till Rumma i Åtvidaberg och träffade henne, hennes uppfödare och ägare Hans Vincent och Ann-Sopie Rosén, åkte därifrån med ett huvudbry...vem skulle jag välja...
Mally f:2009 e Malte 1950 u Stelly

*Under våren var jag på en kurs på Änglagård som hette Power Marketing där jag bland mycket annat lärde mej att tänka "rikt" Dvs en fattig tänker den eller den medan en rik tänker varför inte båda....


...sagt och gjort jag valde inte mellan Mally och Lilly, jag valde båda! För att ha råd med detta så kontaktade jag ackordshäststiftelsen och frågade om de kunde tänka seja att köpa Lilly till mej och det kunde dom! Affären var klar på en vecka och sista mars hämtade jag hem min svarta skönhet och 11maj vcar det dags att hämta Mally!
Mally blev adopterad av Akashi redan efter några minuter....love is in the air...
Tack Hans och Ann-Sophie och Carina Birkensköld för förtroendet att förvalta dessa pärlor till hästar!


*Under våren har Lilly och Mally fått dra timmen och massaved och fått gå framför harven, mycket trevliga körhästar!
  
*15juli var det dags för treårspremiering och frivilligt körprov för Mally nere i Kisa, hon fick 36p exteriört och vi fick 22p av 25möjliga på FKP :-)

Mally exterörbedömning


Lilly Exterörbedömning
*4aug var det Lillys tur på Kvinnersta i Örebro med fyraårspremiering och uppkörning för körbarhetsintyg, KBI, hon fick 34p exterört och vi fick 39p av 50möjliga på KBI.
 
Jag är mycket nöjd med båda stonas prestationer på körproven men tycker att exterörpoängen sattes väl lågt, men det är ju bara en domares åsikt om vad som är en nordsvensk och det är hursomhelst inte utseendet man har nytta av i vardagen! 

Nå det var en hastig uppdatering, så nu kan jag kanske fortsätta mitt bloggande i lite mera maklig takt och någon mer frekvent!
Nu är det dags att sätta sej på traktorn, ska plöja färdigt stora gärdet inför vallsådd, men det gör jag med häst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar